Making gardens more wonderful

Egeria en Parcom beëindigen voornemen om activiteiten Tuindeco Group en Outdoor Life Group te combineren

Amsterdam, 28 september 2021

Op 24 december 2020 kondigden Egeria en Parcom het voornemen aan, om hun investeringen in Tuindeco Group (“Tuindeco”) en Outdoor Life Group (“OLG”) samen te voegen. De combinatie zou dienen als een platform om verder uit te breiden op de Europese markt voor tuinhout en tuinhuizen.

Middels dit bericht kondigen Egeria en Parcom aan dat er besloten is het voornemen om de activiteiten van Tuindeco en OLG te combineren, te beëindigen. De aan de Europese Commissie voorgelegde combinatieplannen zullen worden teruggetrokken. Hoewel de combinatie nog steeds interessant lijkt, is er besloten dat voorlopig beide ondernemingen zelfstandig verder gaan en focussen op verdere realisatie van reeds ingezette groeiplannen.

Over Tuindeco Group

Tuindeco Group is een producent, groothandelaar en e-tailer in tuinhout en gerelateerde producten zoals blokhutten, overkappingen en (beton)schuttingen. Tuindeco Group verkoopt haar producten aan klanten verspreid over Europa.

Over Outdoor Life Group

Outdoor Life Group is een Europese producent en omnichannel-groothandel en distributeur van overkappingen, buitenverblijven, tuinhout en decoratieve producten. OLG heeft momenteel 1000 medewerkers en vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Estland, Hongarije, Noorwegen en Polen.

Over Egeria

Egeria, opgericht in 1997, is een onafhankelijk Nederlands investeerdersbedrijf met een focus op middelgrote ondernemingen. Egeria investeert in gezonde bedrijven met een ondernemingswaarde tussen de EUR 50 miljoen en EUR 350 miljoen en gelooft in het bouwen van sterke bedrijven samen met ondernemende managementteams (Samen Durven Bouwen). Egeria Private Equity funds heeft investeringen in dertien bedrijven, Egeria Evergreen heeft investeringen in zeven bedrijven. Andere activiteiten binnen Egeria zijn Egeria Real Estate, Egeria Real Estate Development en Egeria Listed.

Over Parcom

Parcom, opgericht in 1982, is een toonaangevend mid-market private-equityfonds. Het richt zich op investeringen in hoogwaardige, toonaangevende bedrijven in de Benelux. In de afgelopen 38 jaar investeerde Parcom succesvol in meer dan 80 (internationale) bedrijven. Parcom haalde in 2020 een nieuw fonds op van €775 miljoen voor nieuwe investeringen. Recente investeringen zijn onder meer gedaan in Group of Butchers, Yource, Climate for Life, HEMA, Euramax en 247TailorSteel.